EDE GLD
tel. 0318-632408

Het was al weer enkele jaren geleden dat Fortissimo - SDOO op het programma stond. Beide verenigingen speelden toen nog in de zondag 4e klasse F.

Vooraf was al duidelijk dat SDOO een lastig middagje tegemoet zou gaan. Fortissimo is vooraf getipt als een van de hoogvliegers in de 4e klasse B.
Met Wilco Burgers (fluit / vlagt waar het nodig is!!!) als assistent scheidsrechter als vervanger voor de afwezige Erwin Schaap werd begonnen aan de wedstrijd
Na 5 minuten kwam SDOO al op een 1-0 achterstand. Een speler van Fortissimo kon vrij aannemen in de 16, rustig draaien en de bal achter de kansloze keeper Pim Boele schieten. In de 10e minuut werd Roy Wennekes onderuit getikt/gelopen in de 16. De verder prima leidende scheidsrechter wuifde deze overtreding weg in plaats van de fluiten voor een strafschop. Enkele minuten later scoorde Fortissimo de 2-0 uit een corner. Roy Wennekes scoorde vervolgens tegen door een prima vrije trap van Jorrick Coenders achter de keeper van Fortissimo te koppen, 2-1. Dit leek de ruststand te worden. Echter geklungel aan de linkerkant van ons middenveld leidde tot de 3-1. Dit was eveneens de ruststand.

Met Jeffrey Peelen voor de geblesseerd geraakte Timo Jansen (spier bovenbeen) werd begonnen aan de 2e helft. Ook Jeffrey viel vrij snel weer uit met spierproblemen. Rust lijkt voor beide spelers de beste remedie.
In de 2e helft was er enkel sprake van eenrichtingsverkeer. Fortissimo scoorde in de 58e en 59e minuut 2x in korte tijd. De 4-1 ontstond uiit een prima aanval, de 5-1 was wederom het gevolg van slordig verdedigen. In de laatste 20 minuten liep Fortissimo uit naar een 8-1 overwinning. SDOO was niet bij machte om hier ook maar iets tegenover te zetten. Verliezen van Fortissimo is geen schande, de wijze waarop kan wel zo betiteld worden. SDOO is inmiddels afgezakt naar de laatste plaats in de 4e klasse B. Een SDOO onwaardige en onnodige plek!!!!

Komende zaterdag speelt SDOO thuis tegen DFS uit Opheusden. Op sportpark Bretagne wordt om 15.00 uur afgetrapt.