Polderstraat 22
6666LD
HETEREN
tel. 026-4722649

Ook deze wedstrijd stond min of meer in het teken van de 6e plek in de competitie. Minimaal 6e worden houdt in dat volgend seizoen ook in de 4e klasse gespeeld wordt. Nummer 7 t/m 11 degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse.

Scheidsrechter Witteveen floot om even na 15.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Dodewaard had weliswaar het meeste balbezit, de beste mogelijkheden / kansen waren voor SDOO. Ook nu lukte het niet om deze af te ronden. Verdedigend stond SDOO de gehele wedstrijd goed. Op slag van rust nam Noah Bal een diepe bal goed mee en liet de doelman van Dodewaard kansloos in de lange hoek, 0-1.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. De wedstrjd werd regelmatig stilgelegd voor blessurebehandelingen. Daarnaast was het opvallend onrustig vanuit / rondom de Dodewaardse dugout. Volstrekt onnodig en dit kwam de 'rust' in het veld zeker niet ten goede.
Een snel genomen vrije trap, waar SDOO geen rekening mee hield, zorgde voor de 1-1 door de Dodewaardse Bomber.

Vervolgens de zoveelste harde overtreding op Mitchel de Roos ter hoogte van de Dodewaardse dugout. Dit resulteerde in het nodige duw- en trekwerk. Scheidsrechter Witteveen staakte de wedstrijd tijdelijk om de gemoederen tot bedaren te laten komen.
Na een kleine 10 minuten werd de wedstrijd hervat. Een vrije trap op een kleine 20 meter van het doel van Dodewaard werd door Mitchel genomen. De doelman van Dodewaard verwerkte het schot onvoldoende en de bal verdween over de doellijn, 2-1.
Dodewaard probeerde een slotoffensief te creëren. Echter SDOO bleef het meest gevaarlijk. Een actie van Mitchel aan de rechterkant leidde tot een afgemeten voorzet op Bram van Brakel. Bram benutte deze kans en liet zo de bevrijdende 3-1 aantekenen.
Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De belangrijke 3 punten bleven in Heteren.

Komende 2 weken geen competitieverplichtingen in verband met het Carnaval. Op zaterdag 4 maart a.s. staat de uitwedstrijd tegen De Paasberg op het programma. Op sportpark De Paasberg in Arnhem wordt om 14.30 uur afgetrapt.