6666LD
HETEREN
tel. 026-4722649

Vorige week trof 2 de nummer 2 van de competitie van dat moment, deze week trof het de nummer 1 in Redichem 2. Op de training van Donderdag werden de messen alvast geslepen. Zo had David 4 keer Pascal te pakken, tot bloedens aan toe. Pascal omschreef Davids gedrag als dat "van iemand die uit de oorlog kwam". Pascal zou na de training verstandig vroeg naar huis gaan om te herstellen van de door David aangebrachte schade, echter was hij "the last man standing"; klasse. Tegenwoordig zijn de symptomen van Gio's anorexia ook voor het publiekelijk oog aantoonbaar, het accumulerend vermogen van de uiterst huid/spier/vetlaag rondom zijn lichaam is inmiddels dermate slecht dat hij in de kantine een jas aan moet doen. Gelukkig hielden de meesten op de vrijdagavond rekening met de aanstaande topper, het lukte Joris zelfs om voor de eerste keer in zijn leven "nee" te zeggen tegen uitgaan, helaas was het uitgerekend Captain Iglo die het verkeerde voorbeeld gaf. Op de donderdagavond werd besproken dat Christian misschien nog ergens een studie ging oppakken en dat dit zou kunnen leiden tot zijn vertrek (dan zou #christianout toch nog succes hebben). Waar de meesten betoogden dat dit jammer zou zijn was Iglo's reactie "ooh dan word ik weer aanvoerder". Uit deze twee zaken blijkt dat Iglo vooral aan zichzelf denkt en niet aan het teambelang, teleurstellend.

Zaterdag was 2 om 1215 aanwezig voor de wedstrijd die om 1330 zou beginnen. Mart besteedde een groot deel van deze tijd om individueel met spelers over de tactiek te praten, uiteraard was "Gaffer's Pet" Christian hier een van. De rest van de spelers staarden echter een half uur doelloos voor zich uit. Mart kondigde zijn opstelling vervolgens in de kleedkamer aan iedereen aan onder begeleiding van de woorden "ik heb mijn keuze gebaseerd op kwaliteit en op een aantal mensen een kans geven", Jelles ogen werden enkele ogenblikken groot, het mocht echter niet zo zijn. Mart begon in de volgende opstelling:
Saïd;
IJdo, Christian, Tjerk, Pascal;
Thomas, Joris, David;
               Ruben;
De twee voorwaartsen waren Maikol(ik hoop écht dat ik dit keer zijn naam goed heb gespeld) en Gio.
Marc (verhuizing) en Matthijs(schouderblessure) waren afwezig. Matthijs kon overigens wel gewoon twee bier vasthouden met zijn linkerarm, dat hij hier een belangrijk ongeschreven regel overtrad leek hem niks te doen.

SDOO kwam op tijd het veld op voor de warming-up, dit was niet te zeggen over Redichem. Zij waren hun kledingtas vergeten waardoor de wedstrijd een aantal minuten (15?) uitgesteld moest worden. Een aantal van SDOO waren hier niet blij omdat ze na de wedstrijd snel naar Vitesse wilden, achteraf had voor hun onze wedstrijd beter nog een half uur later kunnen beginnen. Tijdens de warming-up maakten enkelen hun eerste kennismaking met "de bal op het verste been inspelen", de onwetendheid hierover tekent het gebrek aan inzicht/voetbalkennis bij dit campingelftal. Wel was het goed om te zien dat de meesten dit snel implementeerden in hun passing. De verdediging, te weten Tjerk, IJdo en Christian, leek echter wat moeite te hebben met het verwerken van deze nieuwe stof. Alle drie struikelden zij geregeld over de bal heen.

Meteen na de aftrap bleek dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Redichem was een goed voetballende ploeg, echter stond 2 goed en dekte goed kort op de tegenstander. Redichem kon nauwelijks gevaarlijk worden, mede doordat Christian en Tjerk de gevaarlijke spits af wisten te stoppen. Redichem kreeg een grote kans, echter een echte "Saïd Reflex" voorkwam de 0-1. Verder was het een gelijkopgaande wedstrijd waarbij 2 voor wat meer dreiging wist te zorgen. Dit zorgde vooral door de bal vanuit de 1e of 2e fase van de opbouw achter de hoog staande verdediging van Redichem te plaatsen. De grootste kans ontstond na goed doorkoppen van Maikol, Gio ging 1 op 1 en plaatste bal rakelings naast de paal. Verder was SDOO erg gevaarlijk via corners. Het was dan ook bij een corner dat David opzichtig in de rug werd geduwd, penalty. IJskoning Ruben benutte de penalty koeltjes, 1-0 (zou hij dit doelpunt hebben gevierd?). In het laatste kwartier van de eerste helft kwam SDOO er nauwelijks aan te pas,. Redichem had het meeste balbezit en veldoverwicht. Echter door collectief hard te werken gaf SDOO weinig weg.

In de rust werd Pascal gewisseld voor Hugo. Hugo kwam op het middenveld terecht, waardoor David verschoof naar de linksback positie. In de rust ook wat discussies (rara welk keffende chihuahua zou hier het grootste aandeel in hebben gehad?). Gelukkig lieten de spelers zich hierdoor niet te veel afleiden en begonnen gemotiveerd aan de tweede helft.

In de tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft, Redichem had het meeste balbezit maar het was SDOO dat meer gevaar stichtte. Zo verzuimden David en Thomas raak te koppen op aangeven van de nummer 17 van SDOO. Ook had 2 een aantal schoten van rond de 16, vooral een schitterend,hard schot van Hugo net naast de kruising viel op. Tjerk viel geblesseerd uit met een enkel/voetblessure, hij zal voor de winterstop waarschijnlijk niet meer in actie komen. Het zal opvallend rustig worden de komende tijdens trainingen/wedstrijden. Pascal kwam voor hem in de plaats op de linksback positie en als een slet werd David weer doorgegeven naar een andere positie, die van linker centrale verdediger in dit geval. Ondanks dat SDOO meer kansen had was het Redichem dat scoorde, zij reageerden alerter op een rebound uit een vrije trap. Rond de 80e minuut won Pascal een duel op de helft van de tegenstander, de tegenstander besloot na het verliezen van het duel en de bal dan maar op de grond te gaan liggen. Joris won de tweede bal en besloot de bal, ondanks verzoeken van de tegenstander hiertoe, niet uit te spelen. Hij stuurde Ruben de 16 in, Ruben werd onderuit gehaald in fe zestien. De (altijd goed fluitende) scheidsrechter Rozeboom besloot echter geen strafschop te geven, op de vraag "speelde hij de bal dan?" van een bijdehande Joris werd geen antwoord verkregen. De wedstrijd leek af te stevenen op een (terecht) gelijkspel. Totdat Ruben rond de 88e minuut aan de zijkant van het strafschopgebied in balbezit kwam. (Uiteraard) speelde hij zijn man voorbij en gaf hard en zuiver voor, Joris was naar de tweede paal gekomen en had de bal voor het intikken. De bal verliet zijn geblesseerde linkerbeen in opstijgende richting en belandde net onder de lat in het dak van het doel, 2-1! Een vreugdeexplosie vond plaats bij Joris, deze duurde echter niet lang. Tijdens het juichen zag hij de grensrechter zijn vlag omhoog steken, een groter contrast tussen op het ene moment uitzinnige vreugde en op het andere moment ultieme woede is nog nooit waargenomen in de geschiedenis van de mensheid. Als een volslagen idioot ging Joris tekeer tegen de grensrechter. Hij had nog een half uur door kunnen gaan met zijn tirade, echter werd hij er door zijn teamgenoten op worden gewezen dat de scheidsrechter (zeer terecht) naar de middenstip wees. De laatste minuten moest SDOO stand houden. Thomas trachtte hier een bijdrage aan te leveren door de bal weg te schieten bij een vrije trap, dit kwam hem op een gele kaart te staan. Maikol schermde de bal af in de cornervlag alsof het een potje FIFA was, de klap die hij kreeg en de grote blauwe plek als gevolg hiervan waren gerechtigheid voor dit geëtter. SDOO wist vol te houden en trok de winst over de streep. Zo verslaat het de koploper en staat het in verliespunten op een gedeelde tweede plek. Volgende week gaat de wedstrijd tegen Blauw Geel 7 niet door omdat zij geen team op de been kunnen brengen. Wij zien niet in waarom de wedstrijd dan niet door kan gaan, een echt kelderklasse team verschijnt, zoals 2 vorig jaar tegen Dodewaard, dan gewoon met een (paar) man minder aan de aftrap.

Dinsdag was er nog een vergadering waar het gehele team, behalve de zichzelf te goed voelende Saïd, aan deelnam. De inhoud van deze vergadering is geheime informatie, er is echter wel een foto van de aantekeningen van Presentator Albert uitgelekt.