Scheidsrechter

E Toonen

Accommodatie

Onbekend

Na de eerste twee bekerwedstrijden met 11-1 en 2-1 gewonnen te hebben, mocht onze D1 vandaag voor de laatste beker-poulewedstrijd aantreden tegen ESA D2. ESA had hun twee eerdere wedstrijden ook met vergelijkbare cijfers gewonnen, dus alles wees er op dat het een spannende wedstrijd zou worden. Kamil van de D3 was bereid gevonden om vandaag in te vallen voor marcherende Kevin zodat we toch met twaalf man aan de wedstrijd konden beginnen. De eerste tien minuten stond onze D1 behoorlijk onder druk en werd er vooral op de SDOO-helft gevoetbald. Daarna leken de SDOO-linies elkaar beter te vinden en kwamen er een aantal gevaarlijke acties richting het ESA-doel. Na ca. 20 minuten speeltijd wist Damien de ESA-doelman te verschalken: 1- 0 voor SDOO en het vertrouwen in het team groeide zichtbaar. Niet lang daarna maakte Derian zich sterk voor het ESA-doel en slalomde de bal over de doellijn. Met 2-0 op te teller leek de SDOO D1 diesel warm gelopen en kregen we steeds meer overwicht op het spel. Maar helaas vlak voor het rustsignaal liet onze defensie even een steekje vallen wist ESA de aansluiting met 1 -2 terug te krijgen. In de rust was duidelijk dat de race echt nog niet gelopen was en dat onze jongens echt volle bak zouden moeten gaan om de winst in Heteren te houden. In de tweede helft golfde het spel heen en weer, het overwicht van SDOO leek net wat te tanen toen Damien onze derde treffer plaatste: 3 -1. Met nog tien minuten op de klok leek de wedstrijd aardig in de pocket. Niet dus. ESA sloot opnieuw aan met 3 – 2 op het scorebord leken er nog een paar angstige minuten aan te komen. Niets was echter minder waar. Onze D1-ers speelden de wedstrijd soeverein uit en behaalde hier een echt verdiende overwinning. Mannen chapeau! Jullie zijn met glans door in de beker! Kamil, bedankt voor het invallen. Je deed het super! En Emiel bedankt voor het fluiten. Mel